Propunerea României pentru Oscar 2019, prezentată în avanpremieră la Cluj

În cadrul evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, care se va desfășura astăzi, de la ora 20.00, la Cinema Victoria, iubitorii de film autohton vor viziona propunerea României pentru ediția de anul viitor a premiilor Oscar, la categoria „Cel mai bun film străin”.

Filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” a fost prezentat și la Festivalul de la Toronto.

Este vorba despre pelicula „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude, prezentată în avanpremieră la Cluj. La finalul proiecţiei, publicul se va întâlni cu regizorul Alexandru Dabija, actor în acest film.

Lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” a fost recompensat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary 2018 și este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019.

Filmul spune povestea realizării unei reconstituiri istorice, a masacrului de la Odesa din Al Doilea Război Mondial, pentru un spectacol de stradă. Din distribuţie fac parte Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ.

De la ora 23.00, clujenii vor viziona filmul „Povestea unui pierde-vară”, în regia lui Paul Negoescu, prezentat în premieră.

Prețul unui bilet este de 13 lei pentru fiecare proiecție.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc și se desfășoară concomitent și la București.

Sursa foto: Facebook/„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

 

Ne poți asculta și aici: