Record de longevitate pentru un actor: Kirk Douglas a împlinit 102 ani

Legendarul artist american Kirk Douglas, unul dintre starurile cele mai populare și mai influente în cinematografie în anii 1950 – 1960, a împlinit 102 ani și a stabilit un nou record de longevitate pentru un actor.

Născut pe 9 decembrie 1916, în localitatea Amsterdam din statul american New York, Kirk Douglas a jucat în primul său film în 1946 – un noir clasic intitulat „Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers”. S-a remarcat apoi în filme precum „Gunfight at the O.K. Coral”, „Călăreţul singuratic/ Lonely Are the Brave” şi „Umbra unui uriaş/ Cast a Giant Shadow”.

Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Van Gogh/ Lust for Life”, „Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful” şi „Champion”.

Deşi nu a câştigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996.

Potrivit Mediafax, care citează telestar.fr, recordul de longevitate fusese deținut până acum de actorul Bob Hope, care a murit în 2003, la aproape două luni după ce împlinise 100 de ani.

În ceea ce privește actrițele, Luise Rainer, recompensată cu două premii Oscar, a trăit 104 ani, până în decembrie 2014, în timp ce starul filmului „Pe aripile vântului” Olivia de Havilland este încă în viață, la 102 ani.

Sursa foto: imdb.com

Ne poți asculta și aici: