România a pierdut meciul cu Olanda și a încheiat pe locul 4 la Campionatului European de handbal feminin

România a pierdut finala mică a Campionatului European, 20-24 cu Olanda, astfel că a rămas în afara podiumului de premiere. Medalia de bronz cucerită la ediţia din 2010 rămâne vârful atins de România în istoria acestei competiţii.

Selecţionerul Ambros Martin recunoaşte că un rol important în jocul de duminică l-a jucat absenţa Cristinei Neagu, care este un adevărat lider în teren. „Echipa e experimentată. Cu Olanada a fost foarte dificil. În prima repriză am jucat bine în defensivă, dar în ofensivă nu am reuşit să ne facem jocul. Ele au marcat uşor pe contraatac. Am jucat mai liber în a doua repriză, ne-am bucurat de handbal, asta ne-a ajutat, dar nu a fost suficient. Am încercat să ne închidem mai bine, dar mi s-a părut că ne-am motivat prea mult şi de aceea am greşit. Ne-a lipsit Cristina, mereu ne lipseşte. Nu am arătat la fel de bine fără ea. Ea e o jucătoare care nu doar marchează, pasează şi face foarte bine şi faza defensivă”, a declarat Ambros Martin pentru TVR, preluat de Mediafax.

Cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, nu a părut descurajată de faptul că va sta pe tuşă 6 luni. Spune că este obişnuită cu astfel de momente şi va reveni mai puternică. „Am rămas cu echipa pentru că am vrut ca fetele să vadă că le susţin. Nu a fost uşor pentru ele, nu este vorba de jocul din teren, ci şi de energie. Eu am încercat să le ajut de pe margine. A fost greu şi din păcate nu am putut să ajut prea mult. Am suferit accidentarea asta, dar îmi doream mult să joc semifinala şi finala. O să-mi revin, asta ştiu să fac cel mai bine. Sunt mândră de colegele mele, au luptat până la final. Sunt supărată din pricina accidentării, am dureri, dar voi merge acasă şi mă voi opera. Mă voi recupera şi voi fi aceeaşi jucătoare ca până acum sau poate chiar mai puternică”, a declarat Cristina Neagu la conferinţa de presă de după finala mică.

România a mai jucat, în istoria competiției, de două ori finala mică, în 2000 şi în 2010, în Danemarca. Doar acum 8 ani, tricolorele au reuşit să urce şi pe podium, după o luptă fantastică în compania ţării gazde.

Sursa foto: Federația Română de Handbal

Ne poți asculta și aici: