România se află pe locul 17 în UE la zboruri întârziate și anulate, în primele 9 luni ale anului

România se află pe locul 17 în Uniunea Europeană la capitolul întârzieri și anulări de zboruri de pe aeroporturi, potrivit unei analize făcute de AirHelp pentru lunile ianuarie – septembrie 2018.

8 milioane de pasageri au avut de suferit din cauza întârzierilor și anulărilor zborurilor, la nivel mondial.

Potrivit acestei analize, din totalul de 54.200 de zboruri programate în perioada ianuarie-septembrie, în România, 11.430 de curse au înregistrat întârzieri mai mari de 15 minute, în timp ce 300 au fost anulate. Astfel, din totalul zborurilor, o pondere de 21,64% au creat neplăceri pasagerilor, scrie Mediafax.

Deși clasarea este una pozitivă, România a urmat trendul european, înregistrând un număr record în plan local în ceea ce privește întârzierile și anulările zborurilor. În primul semestru al acestui an, numărul practic s-a triplat comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Conform analizei, Germania se află pe primul loc în UE la capitolul întârzieri și anulări ale zborurilor. Aproape 29% dintre cele 630.000 de curse ale companiilor aeriene din această țară s-au confruntat cu diverse situații pe aeroporturi. Următoarea în top este Marea Britanie, unde au fost anulate sau au întârziat 25,3% dintre cele 692.800 de zboruri, urmată de Spania, unde 22,5% dintre cele 592.400 de zboruri au avut probleme.

„Anul 2018 a înregistrat un record negativ, fiind anul cu cele mai multe perturbări ale zborurilor la nivel de Europa. Milioane de pasageri s-au confruntat cu întârzieri și anulări ale curselor companiilor aeriene, în special în două dintre țările cu cel mai mare trafic aerian, hub-uri pentru întreaga Uniune Europenă, Germania și Marea Britanie. Grevele, lipsa piloților și condițiile meteo au contribuit la haosul creat pe aeroporturile de pe continent, creând neplăceri pasagerilor”, a spus Paloma Salmeron, expert la AirHelp în drepturile pasagerilor.

Mai mult, situația va continua să se agraveze la nivelul Uniunii Europene din cauza Brexit-ului, în 2019, dar și a creșterii numărului de zboruri din spațiul european la 12,4 milioane până în 2024, așa cum se estimează.

La nivel global, în primele nouă luni ale anului, opt milioane de pasageri sunt eligibili pentru a primi compensații din cauza întârzierilor și anulărilor zborurilor.

Sursa foto: pixabay.com

 

Te-ar mai putea interesa

X
X
X