România vrea să cumpere rachete pentru protejarea coastelor Mării Negre. Contractul, estimat la 150 de milioane de dolari

România intenţionează să achiziţioneze un sistem de rachete pentru protejarea coastelor Mării Negre, a anunțat ministrul Apărării, Mihai Fifor, cu ocazia vizitei în Statele Unite.

România intenţionează să lanseze luni procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea unui nou sistem mobil de apărare a coastelor Mării Negre, a transmis prin Twitter jurnalistul Gregory Hellman, de la Morning Defense şi Politico.com, citat de Mediafax.

România are obiectivul „de a avea această nouă capabilitate militară pe coastele Mării Negre, doar încă o măsură pentru crearea mijloacelor de descurajare”, a declarat Mihai Fifor după întrevederea pe care a avut-o la Washington cu secretarul american al Apărării, James Mattis.

Contractul este estimat la peste 150 de milioane de dolari.

James Mattis şi Mihai Fifor au convenit continuarea cooperării militare bilaterale, a anunţat Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului. De asemenea, James Mattis a salutat eforturile României de modernizare a armatei şi de suplimentare a bugetului pentru apărare.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale

Ne poți asculta și aici: