Rugby | România a pierdut, pe Cluj Arena, meciul cu Georgia, scor 9-18

Naționala masculină de rugby a României a pierdut în prima etapă a noii ediții din Rugby Europe Championship. Reprezentativa noastră a cedat, la Cluj, cu Georgia, scor 9-18.

România a început bine meciul. După 24 de minute conducea cu 6-0, după două lovituri de pedeapsă transformate de Florin Vlaicu. Georgia a revenit pe finalul primei părți și a redus din diferență, printr-o lovitură de pedeapsă executată de Abzhandadze. În partea secundă, oaspeții au început mai tare și după 5 minute au trecut în avantaj, 8-6, după un eseu fără transformare. Ecartul s-a mărit la mijlocul reprizei, când Gorgadze a culcat balonul în terenul de țintă al României. Pe final s-au mai pus pe tabelă câte 3 puncte pentru ambele părți, după două lovituri de pedeapsă, pentru ca scorul final să fie 18-9 în favoarea oaspeților, informează Mediafax.

„Acestea sunt meciurile care îmi plac, în care trebuie să dai totul, să îți forțezi limitele. Când joci cu echipe puternice poți progresa, poți învăța lucruri noi pentru că te găsești în situații incomode, sub presiune. Georgia a avansat foarte mult, investesc foarte mult și orice meci cu Georgia e un derby”, a declarat Adrian Ion, unul dintre jucătorii „Stejarilor”.

Următorul meci al României în Rugby Europe Championship va avea loc tot pe teren propriu, la Botoșani, împotriva Germaniei. Partida este programată pe 16 februarie.

Sursa foto: frr.ro

Ne poți asculta și aici: