Scăderi de prețuri pe piața imobiliară clujeană | Apartamentele din Gheorgheni și Grigorescu s-au ieftinit

Se ieftinesc apartamentele în unele cartiere ale municipiului Cluj-Napoca. În topul ieftinilor se află locuințele din cartierele Gheorgheni și Grigorescu, unde prețurile au scăzut de la 1730 la 1608 euro/mp, respectiv de la 1335 la 1285 de euro/mp.

„Zona centrală rămâne mereu atractivă, apartamentele înregistrând aici o scădere minimă, de la 1749 la 1732 euro/mp”, susțin reprezentanții agenției Blitz Imobiliare, cei care au analizat ofertele înregistrate în luna ianuarie.

Și prețurile garsonierelor au scăzut cu până la 100 de euro/mp, în special în cartierele Mănăștur, Mărăști și Bună Ziua.

Au fost însă și cartiere unde prețurile au crescut în luna ianuarie, față de decembrie 2018. „Pe de altă parte, remarcăm că interesul cumpărătorilor se polarizează spre anumite zone, care înregistrează o dinamică contrară decât restul pieței: cartierul Europa are o tendință ascendentă accentuată a prețurilor, de la 1277 la 1321 euro/mp; la fel și în cartierul-vecin Zorilor, cu o creștere de la 1595 la 1620 euro/mp pentru un apartament de 2 camere. Așadar, atât cartierele vechi, cât și zonele nou construite sunt atractive, fiind mai importantă poziționarea în sine a imobilului”, mai arată specialiștii.

La nivelul întregului municipiu, în luna ianuarie, indicele Blitz, reflectând prețurile apartamentelor ofertate la vânzare, a înregistrat o ușoară scădere față de luna precedentă, de la 1506 la 1452 euro/mp.