Școala Iuliu Hațieganu preia oficial spațiile unui fost liceu. Peste 200 de elevi, mutați aici

Una dintre cele mai aglomerate școli de cartier, Iuliu Hațieganu, din cartierul clujean Mănăștur își mută, oficial, o parte dintre clase în clădirea fostului Colegiu Tehnic Edmond Nicolau.

Un număr de 230 de copii, din clasele a III-a și a IV-a, vor învăța, de la începutul anului școlar următor, în noul imobil, de pe strada Câmpului, tot în cartierul Mănăștur. Astfel, Școala Iuliu Hațieganu va prelua două corpuri de clădire, cu peste 20 de săli de clasă, conform unui proiect care urmează să fie discutat în ședința de joi a Consiliului Local.

Inițiativa urmează să rezolve problema numărului mare de copii care învață în schimbul doi la Școala Iuliu Hațieganu, 17 clase fiind în prezent în această situație.

“În ciclul primar vom mai avea o singură clasă care va face cursurile după-amiaza, pentru care părinții nu și-au dat acordul în privința mutării. În clădirea de la Edmund Nicolau, vor fi două imobile unde vom funcționa, intrăm cu 230 de copii, dar numărul este posibil să crească, dacă vor fi înscrieri în clase care vor funcționa aici”, ne-a declarat directoarea școlii, Carmen Stănescu.

Mutarea în clădirea fostului Colegiu Tehnic Edmond Nicolau este posibilă după ce acesta a fost comasat cu Colegiul Tehnic de Comunicații Augustin Maior.

 

Sursa foto: Fb / Școala Gimnazială „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca

 

Ne poți asculta și aici: