Scurtmetrajul „Telefonul” regizat de clujeanca Anca Damian, în competiţie la Festivalul Sundance

Scurtmetrajul „Telefonul”, de Anca Damian, a fost inclus în competiţia oficială la Sundance, cel mai mare festival al filmului independent din Statele Unite ale Americii.

Filmul clujencei Anca Damian, laureată a mai multor premii internaționale, este unul dintre cele 15 scurtmetraje de animație selectate în competiția oficială, din totalul de 9.400 de producţii înscrise la actuala ediție a prestigiosului festival, potrivit reprezentanților Institutul Cultural Român din New York.

Realizat cu ajutorul unei tehnici de animație ingenioase – marca stilistică a regizoarei -, filmul este o meditație nostalgică asupra singurătății, bătrâneții, abolirii timpului și iubirii regăsite prin puterea imaginației.

Anca Damian, născută la 1 aprilie 1962 la Cluj-Napoca este unul dintre cei mai inovativi regizori români contemporani, cu zeci de premii internaționale la activ. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și este doctor în Arte, Cinema și Media.

Sundance Film Festival a fost fondat de actorul Robert Redford în anul 1978, cu scopul declarat de a susține inițiativele artiștilor independenți care promovează o viziune nouă asupra cinematografiei, mass-media, live performance, muzicii și tehnologiei.

În acest an, festivalul are loc în perioada 24 ianuarie – 3 februarie, în stațiunea Park City din statul american Utah. Anual, festivalul atrage în jur de 125.000 de spectatori, dar și foarte multe dintre vedete.

Foto: Facebook/Anca Damian