Se deschid pârtiile de schi din județul Cluj

Se deschid pârtiile de schi din județul Cluj, după ninsorile din ultimele zile. Startul sezonului în județ va fi dat mâine la Buscat Resort.

Deși a nins, stratul de zăpadă nu permite deschiderea tuturor pârtiilor, astfel încât mâine va fi dată în funcțiune doar Pârtia Albastră, de dificultate medie și cu o lungime de 1500 de metri.

„Printre noutățile cu care îi așteptăm anul acesta pe oameni la Buscat se numără și faptul că am dublat locurile de parcare și capacitatea telescaunului. Am făcut toate demersurile în așa fel încât să putem să avem o capacitate dublă pe telescaun. Îi mai așteptăm cu o a doua locație pe care o vom deschide anul următor, la începutul lui ianuarie. Avem 4 drumuri de acces și drum asfaltat de la Băișoara spre Buscat”, a declarat, pentru EBS Radio, reprezentantul pârtiei, Andra Saviuc.

Pârtia Teleschi Feleacu este următoarea care își deschide porțile. Aici se va putea schia de vineri, de la ora 14.00. „Va fi pârtia dotată cu teleschi, de 756 de metri, și pârtia mică pentru începători, de 130 de metri, care are ca sistem de urcare o bandă care e tot pentru începâtori. Pe lângă, vom avea și activitățile specifice iernii, respectiv tubingul, zorbingul și mai avem un carusel pentru copii”, susține Radu Mureșan, administratorul pârtiei.

Tot vineri se deschide și pârtia din Băișoara, cea din Mărișel va fi și ea deschisă în perioada următoare, iar la începutul lunii ianuarie se plănuiește deschiderea pârtiei din Dângăul Mare.

„Pârtia de la Băișoara are o lungime de 1.200 de metri, cu două grade de dificultate, unul normal și unul abrupt. Este echipată cu teleschi, iar o urcare este 5 lei”, a spus Lucian Coța, reprezentant al companiei care administrează pârtia de la Băișoara.

Alexandra Ogruțan

Sursa foto: Facebook/Buscat Resort

Ne poți asculta și aici: