Se deschide sezonul de canotaj pe lacurile din Parcul Central și Gheorgheni

În acest weekend se deschide sezonul de canotaj pe lacurile din Parcul Central și Gheorgheni. Autoritățile anunță că au fost cumpărate 46 de ambarcațiuni moderne.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, ambarcațiunile sunt puse în funcțiune de sâmbătă, 13 aprilie, și vor funcționa zilnic, între orele 11.00 și 19.00.

„Cele două lacuri au fost dotate cu 46 de ambarcațiuni moderne: 3 dragoni, 3 flamingo, 3 lebede și 9 mașinuțe pe Lacul Gheorgheni, respectiv 6 dragoni, 9 flamingo, 2 lebede și 11 mașinuțe pe Lacul Chios. Ambarcațiunile sunt dotate cu veste de salvare, iar lacul Gheorgheni beneficiază de o șalupă pneumatică pentru intervenție în caz de urgență”, anunță reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Biletele valabile pentru 30 de minute costă 6 lei pentru copiii între 4 și 14 ani și 12 lei pentru adulți și copiii peste 14 ani.

În această primăvară s-au efectuat lucrări de consolidare a malurilor Lacului Chios, precum și lucrări de înlocuire a conductei de alimentare a aducțiunii de apă din Canalul Morii. De asemenea, RADP a efectuat lucrări de întreținere și amenajare pe insula de pe Lacul Chios în vederea realizării unui habitat prietenos pentru lebedele și rațele din zonă.

Sursa foto: Primăria Cluj-Napoca