Se montează parapete din metal pe drumul care duce spre pârtia de schi de la Buscat

Decizia de montare a parapetelor a fost luată de administratorii drumului, Consiliul Județean Cluj, pentru creșterea gradului de siguranță pe șoseaua din zona montană a județului.

Este vizată de lucrări o porțiune de drum de peste 3 kilometri, între stațiunea Muntele Băișorii și pârtia de schi de la Buscat.

„Este o nouă investiție menită să sporească siguranța circulației pe acest drum județean, pe care o vom finaliza în câteva zile, acum, când sezonul sporturilor de iarnă este așteptat să debuteze în zonă. De altfel, am tratat investițiile la acest drum ca pe o componentă strategică, având în vedere rolul pe care acesta îl are în ceea ce privește dezvoltarea întregii zone cu un potențial turistic atât de ridicat”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lungimea totală a parapetelor montate ajunge la 569 de metri liniari. Aceştia sunt montaţi pe sectoarele de drum unde situaţia o impune, respectiv curbe deosebit de periculoase sau zone unde diferenţele de nivel dintre partea carosabilă şi părţile adiacente este mai mare de 2 metri.

În cursul lunii octombrie, Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare în două straturi derulate pe acest sector de drum. Anterior lucrărilor de asfaltare a fost necesară montarea a 9 podeţe, profilarea şi lărgirea platformei de drum, precum şi realizarea de fundaţii adâncite pe mai multe sectoare de drum.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: