Sediul Consiliului Județean Cluj, prima clădire publică verde din România

Consiliul Județean Cluj va investi 970.000 de lei pentru proiectul prin care sediul instituției va fi extins și va fi transformat într-unul prietenos cu mediul, cu un consum de energie aproape de zero.

Sediul Consiliului Județean Cluj se pregătește să devină prima clădire publică „verde” din România. Astfel, a fost lansat un concurs de soluții extinderea și modernizarea clădirii.

Principalul obiectiv al concursului îl reprezintă noul corp de clădire ce urmează a fi ridicat și conectarea acestuia la sediul actual și la spațiul public.

Concursul de arhitectură va fi organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România, iar premiul I va fi atribuirea contractului de proiectare, care are o valoare estimată de 970.000 de lei, fără TVA.

Câștigătorul va contracta, practic, serviciile de proiectare pentru construirea noului corp de clădire, conectarea cu cel existent, intervențiile la sediul actual, amenajările exterioare și sistematizarea verticală pentru întreaga parcelă.

„Vrem să asigurăm un plus de eficiență activității administrative, în special în relația cu cetățenii. De altfel, o atenție aparte va fi acordată exact acestui aspect, cel al spațiilor destinate relațiilor directe cu publicul. Am gândit această investiție în ton cu ultimele tendințe în domeniu, motiv pentru care am decis transformarea sediului Consiliului Județean într-o clădire verde, cu un consum de energie infim, redus aproape la zero”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Toate direcțiile din cadrul CJ Cluj vor avea sediul în această clădire. Imobilul va fi prevăzut cu sisteme inteligente de gestionare a utilităților și vor fi amenajate stații de încărcare pentru autovehiculele electrice. De asemenea, va fi realizat un spațiu accesibil pentru persoane cu dizabilități locomotorii, de vedere sau auz, asigurându-se accesul tuturor în zona publică, în spațiile de lucru și în spațiile exterioare.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 13 mai 2019, iar câștigătorul concursului de soluții urmează să fie anunțat în 20 mai 2019.

Ne poți asculta și aici: