Shop a job – jobshop

A munkát, azaz még a részmunkaidős opciót választó fiatalok számára is van kínálat a kolozsvári állásbörzén. A technikai felkészítéssel rendelkező fiatalok szakmai gyakorlatot végezhetnek, vagy akár már az egyetemi időszakban elhelyezkedhetnek mérnöki vagy software -IT területen működő cégeknél.

Az állásbörzén több mint 20 cég kínál ilyen típusú lehetőségeket a fiataloknak.

A részmunkaidős állást kereső diákok körülbelül 2000 lej nyereséget várnak. A szakmai gyakorlat időszaka után a fiatal programozók fizetése az 1000 eurót is elérheti – nyilatkozták egyes IT profilú cégek képviselői. A vállalatok olyan fiatalokat is keresnek, akik nem dolgoztak még egy bizonyos szakterületen, így készen állnak a felkészítésre.

Olyan embereket keresünk, akiknek nics kiterjedt tapasztalatuk, ígyhát együtt nőnek fel a vállalattal. A fizetések 400-500 Eurónál kezdődnek ha szakmai gyakorlatról beszélünk, de elérhetik akár az 1000 Eurót is abban az esetben, ha utána alkalmazzák a már betanított, felkészített hallgatót” – jelenti ki Alex Săsărean, egy SAP partnervállalat képviselője.

Az állásbörze, amelyet a BT Arénában rendezett a Politechnikai (Műszaki) Egyetem Diákszervezete hétfőn 10.00 órai kezdéssel 17.00 óráig tart.

Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa