Spectacolul „Strada cu îngeri” al Teatrului Puck din Cluj, dublu premiat la Festivalul Internațional de Animație din Timișoara

Spectacolul „Strada cu îngeri” al artiștilor de la Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca a obținut Premiul pentru scenografie și Premiul pentru interpretare colectivă.

Juriul Festivalului Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” din Timișoara a acordat regizorului Decebal Marin Premiul pentru cea mai bună scenografie, iar actorii din distribuția piesei „Strada cu îngeri”, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan, au primit Premiul pentru interpretare colectivă.

Spectacolul nonverbal ilustrează legătura dintre oameni și îngeri și a avut premiera la începutul anului 2017. Scenariul și regia sunt semnate de Decebal Marin. „Urmărim să atingem sufletul celui care este deschis să privească în profunzime. Îngerii sunt foarte prezenți în viețile noastre, chiar dacă nu suntem destul de deschiși să simțim inspirația și protecția pe care ni le dăruiesc. Fiecare dintre noi are parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente de inspirație, când ni se pare că simțim atingerea angelică a lumii spirituale. Poate se întâmplă atunci când ne îndrăgostim, poate când ieșim în natură sau când interacționăm cu animalele. Ne emoționează, iar acea lumină se trezește și se amplifică. Despre această lumină vorbește spectacolul. Avem mai multe personaje și vedem ce se întâmplă cu ele când lumina se trezește: se îndrăgostesc, se iartă, se bucură. Este un demers sensibil, delicat și onest”, a declarat Decebal Marin.

Păpușile sunt realizate de Ion Bătăiosu și Decebal Marin, pictura de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar muzica este semnată de Traian Păcurar.

Spectacolul a participat la diferite festivaluri naționale și internaționale și a mai fost distins cu Premiul pentru cele mai frumoase păpuşi şi Premiul pentru calitatea mânuirii păpuşilor la cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia. De asemenea, spectacolul „Strada cu îngeri” a fost selectat să participe la una dintre secțiunile Festivalului de Teatru de la Avignon din 2019.

Sursa foto: Teatrul de Păpuși Puck

Ne poți asculta și aici: