Sports Festival | Darren Cahill: „Foarte des, ca jucători de tenis, uităm de pasiune și ne gândim mai degrabă la rezultate, la câți bani facem”

Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, a fost în acest weekend invitat special în cadrul Sports Festival. Acesta a susținut un masterclass dedicat industriei sportive, în care a explicat provocările întâlnite în carieră.

Pasiunea este elementul cheie care nu trebuie să îi lipsească niciunui sportiv, a explicat antrenorul australian.

„Foarte des, ca jucători de tenis, uităm de pasiune și ne gândim mai degrabă la rezultate, la câți bani facem, la ce răni avem sau la ce oameni nu ne plac și uităm, de fapt, de ce jucăm. Așa că întotdeauna trebuie să revenim la motivul pentru care iubim acest sport și de ce facem asta. În acel fel punem totul în perspectivă, iar jucătorii au șansa de a se bucura de această călătorie”, a spus Darren Cahill.

În cariera de antrenor, australianul a transformat trei jucători de tenis în cei mai buni sportivi din lume. Ceea ce l-a făcut extrem de popular în România, a fost colaborarea pe care a avut-o cu Simona Halep.

Acesta a dezvăluit, în timpul conferinței pe care a susținut-o la Cluj-Napoca, și câteva momente amuzante din turnee.

„Juca cu Serena Williams, care conducea meciul. Simona mă cheamă pe teren și îmi spune – Darren, ce fac? Mă bate!- , iar eu i-am zis – Sincer nu știu. Vrei să mă duc să o scot afară?, iar Simona a avut o replica pe măsură – atunci o să te bată și pe tine. De asta râdeam amândoi pe teren”, a spus cel care a antrenat-o pe Simona Halep în anul în care sportiva a câștigat primul titlu de Grand Slam din carieră, la Roland Garros.

Darren Cahill a fost prezent și la meciul demonstrativ de tenis din cadrul Sports Festival, unde a intrat câteva minute și pe teren.

Darren Cahill a mai declarat la Cluj că, dacă se va întoarce la antrenorat, nu este exclus să reia colaborarea cu Simona Halep.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: