Sprijin de la Cluj pentru dezvoltarea orașelor din Republica Moldova

Județul Cluj va sprijini cu o jumătate de milion de euro raionul Hîncești, din Republica Moldova.

Cei mai mulți bani, 350.000 de euro, vor fi alocați pentru realizarea unui laborator medical la Spitalul Raional Hîncești. Restul sumei va merge către realizarea unui centru de excelență. Mai mult de jumătate din sumă va fi asigurată în acest an, iar cealaltă parte în 2019, potrivit unei hotărâri aprobate de consilierii județeni.

Solicitarea raionului Hîncești a venit în contextul unui acord de cooperare ce datează din 2015, dar și în contextul centenarului, a explicat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe: „Am considerat că putem intra în acest proiect, evident pe o finanțare multianuală, pentru a-i ajuta să aibă un centru de excelență în educație și un laborator de sănătate în orașul Hîncești”.

Și Primăria Cluj a alocat recent 100.000 de euro pentru realizarea unui teatru de vară în orașul Ungheni din Republica Moldova. La nivelul celor două municipalități există un acord de cooperare, în baza căruia Primăria clujeană ar urma să plătească etapizat 700.000 de euro pentru reabilitarea Parcului Central din Ungheni.

 

Ne poți asculta și aici: