Start-Up Nation 2018: Beneficiarii vor primi un avans de până la 30%

Programul Start-Up Nation e gata de start. În acest an, beneficiarii pot solicita un avans, de până la 30% din sumă, iar proiecțiile financiare au fost eliminate.

2 miliarde de lei au fost alocați în acest an pentru programul Start-Up Nation, pentru finanţarea nerambursabilă pentru 10.000 de firme.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat a publicat proiectele pentru Ghidul solicitantului și Procedura de implementare a programului Start-Up Nation 2018.

„Ediția din acest an a Start-Up Nation dă șanse egale proiectelor cu activitate de producție și servicii, oferind un avantaj antreprenorilor din zonele cu o densitate mică a IMM-urilor. Vom avea reguli unitare de aplicare pentru toate agenţiile și pentru toţi partenerii bancari, pentru că am învăţat din experienţa din 2017”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan-Radu Oprea, citat de Mediafax.

Noutățile programului din acest an se referă la acordarea unui avans de până la 30%, la solicitarea beneficiarului. De asemenea, vor fi simplificate procedurile de achiziție și planul de afaceri prin eliminarea proiecțiilor financiare.

În acest an, Guvernul va aloca 2 miliarde de lei pentru programul Start-Up Nation , bani suficienți pentru finanţarea nerambursabilă pentru 10.000 de firme. Fiecare beneficiar al programului va primi 200.000 de lei pentru a începe o afacere.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: