Guvernul va aloca 2 miliarde de lei pentru programul Start-Up Nation

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi că Executivul va aloca resurse necesare finanțării a 10.000 de firme prin programul Start-Up Nation.

Guvernul va aloca resurse necesare finanțării a 10.000 de firme prin programul Start-Up Nation

Premierul Viorica Dăncilă a declarat în debutul ședinței de Guvern, că Executivul va acorda, pentru programul Start-Up Nation, resurse bugetare de 2 miliarde de lei.

„Programul Start-Up Nation 2017, lansat de guvernarea PSD-ALDE, şi-a atins scopul. Prin intermediul acestui program au fost înfiinţate peste 8.000 de firme, în sectoare cu efect multiplicator în economie: producţie, industrii creative, servici şi IT. Cei mai mulţi dintre antreprenorii care au pornit afaceri prin Start Up-Nation sunt tineri cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, iar în prezent oferă locuri de muncă pentru peste 21.000 persoane. Îmbucurător este şi faptul că peste 80% dintre locurile de muncă nou create sunt ocupate de persoane din categoriile ţintă, mă refer la şomeri, tineri absolvenţi sau persoane cu dizabilităţi”, a spus premierul Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

În cea de a doua ediție a programului Start Up-Nation, finanțarea nerambursabilă va fi de 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar. Programul pentru demararea celei de-a doua ediţii a programului Start Up Nation a fost lansat deja în dezbatere publică.

„Acest proiect este construit pe baza experienţei din Start Up Nation 2017. Va fi un program mai clar, cu o procedură de achiziţii simplificată”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Citește și:

Strat-Up Nation: Au fost semnate peste 8.400 de contracte și au fost create mai mult de 21.000 de locuri de muncă

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: