Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Strada Mozart din cartierul Bună Ziua va fi asfaltată doar anul viitor

O stradă din cartierul Bună Ziua care le dă cele mai mari bătăi de cap șoferilor, va fi asfaltată anul viitor.

 

Este vorba despre strada Mozart care face legătura între o parte a ansamblurilor de locuințe din cartierul Bună Ziua și Calea Turzii.

Locuitorii spun că, în special, după ploi, strada  devine greu practicabilă pentru șoferi:

”Din 2012 de când ne-am mutat aici tot așa e drumul. Vin îl mai repară din când în când, adică îl reabilitează așa cu piatră și atât. Acolo la pod după o ploaie mare, tot timpul e o groapă mare trebuie să ai grijă suspensii tot”, a spus clujeancă care locuiește în zonă.

”Nu e bun deloc drumul. Am probleme din cauza asta,uitați ce gropi are, sper să fie remediată problema”, a adaugat un alt locuitor ar cartierului.

Clujenii din zonă cer asfaltarea drumului printr-o inițiativă depusă în programul de bugetare participativă. Deși este un demers binevenit, acesta nu poate fi prioritizat în acest moment, susțin autoritățile locale.

”Va intra în modernizare și strada Mozart, dar trebuie să terminăm cu strada Bună Ziua, pentru că modernizare se face cu autorizare de constuire. Trebuie să trecem la cadastrarea străzii Mozart, după care să obținem și autorizația de contruire, estimez că doar anul viitor vom putea să modernizăm să asfaltăm strada Mozart. Trebuie să terminăm prima dată cu Bună Ziua, după care să trecem și la celelalte străzi. Trebuie făcut un PUZ, o documentație ca să stabilim că drumul respectiv, între strada Mozart și Nicolae Drăgan, are categoria de drum și trebuie să facem probabil și exproprierea, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

 

În acest moment, pentru autorități sunt o prioritate lucrările de lărgire a principalei artere din cartier, strada Bună Ziua. Lucrările au început recent și se vor încheia până în vara anului viitor.

 

X
X
X