Strada Sopor, introdusă în noul sistem integrat de carte funciară. Pasul este necesar pentru obținerea autorizației de construire a noului cartier al Clujului

Se face primiul pas pentru realizarea cartierului Sopor. Este vorba de recadastrarea străzii, principala cale de acces în primul cartier amenajat de la zero din România după 1989.

Potrivit primarului Emil Boc, cartierul Sopor va fi construit dupa un concept nou, walkable city, astfel încât drumul spre orice obiectiv de interes public să poată fi parcurs pe jos, în cel mult 20 minute.

În acest sens, includerea străzii Sopor în noul sistem integrat de carte funciară este un pas absolut necesar.

„Este primul pas pentru realizarea și modernizarea străzii Soporului. Trebuie să avem cadastru pe stradă ca să putem obține autorizația de construire”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Strada Sopor are o suprafață de peste 42.000 de metri pătrați și va figura în domeniul public al munipiului. Documentația de recadastrare a arterei și de înscriere a acesteia în noul sistem de carte funciară urmează să fie aprobată în sedința consiliului local de mâine.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: