Studiu al cercetătorilor elvețieni: brânza maturată pe muzică hip-hop are un gust mai puternic

Brânza expusă la muzică hip-hop în timpul procesului de maturare capătă un gust mai puternic, arată un studiu realizat la Universitatea de Arte din Berna, Elveția.

Potrivit dpa-international.com, preluată de Mediafax, studiul a fost realizat cu ajutorul producătorilor de brânzeturi de la Kaesehaus K3. Opt tipuri de brânzeturi au fost supuse maturării având pe fundal diferite stiluri muzicale, pentru o perioadă de șase luni și jumătate.

După încheierea acestui proces, brânzeturile au fost supuse unei analize senzoriale efectuate de tehnicieni alimentari. Aceștia au oferit mostrele unui juriu de specialiști culinari, care le-au savurat în cadrul unui test în orb.

Rezultatele au arătat că brânza care fusese expusă la muzică avea o savoare apare, comparativ cu cele care nu au fost maturate astfel. În plus, aromele brânzeturilor erau diferite în funcție de genurile muzicale la care au fost expuse în timpul procesului de maturare.

De asemenea, produsele expuse la muzica hip-hop aveau o aromă mai puternică, cu gust fructat mai pronunțat decât la alte mostre.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: