Studiu: Doar trei din zece companii dau angajaților, în acest an, prime în bani de sărbători

Aproape 32% dintre companii au în plan să acorde în acest an prime în bani angajaților, 20% vor acorda tichete cadou, iar aproximativ 15,5% își vor recompensa angajații cu produse specifice de sărbători.

Trei din cinci angajatori organizează în această perioadă petreceri de Crăciun, pe lângă alte activități tematice precum împodobirea bradului la birou (35%) sau diverse ateliere tematice de creare de ornamente (19,5%), se arată în sondajul realizat de platforma de recrutare BestJobs în 366 de companii, preluat de Mediafax.

Tot drept recompensă, aproape 10% dintre angajatori acordă salariaților cadouri pentru copii și tot atâția și-au propus să ofere zile libere suplimentare în perioada dintre sărbători. O treime dintre angajatori încurajează salariații să fie Secret Santa pentru unul dintre colegi, activitate desfășurată cu precădere în companiile mai mici sau, în cazul multinaționalelor, la nivel de departament.

De partea cealaltă, cei mai mulți angajați (58%) preferă beneficiile în bani, sub forma unei prime sau a unui bonus, în timp ce 24% spun că și-ar dori mai multe zile libere în perioada sărbătorilor pentru a le petrece cu familia și prietenii. Angajații nu mai sunt interesați de petrecerile de crăciun – doar 4% dintre respondenți spun că aceasta se regăsește printre preferințelor lor.

Angajații din 36,6% dintre companiile participante la sondaj vor primi beneficii de sărbători de până la 500 de lei anul acesta, iar în alte 7,7% dintre companii premiile vor fi cuprinse între 500 și 1.000 de lei. Doar 11,3% dintre angajatori sunt mai generoși și au în plan prime și beneficii de sărbători de peste 1.000 de lei. La polul opus, 14,1% dintre companii vor acorda recompense de maximum 100 de lei.

Jumătate dintre angajatori susțin că beneficiile pe care le-au planificat pentru acest an vor avea o valoare similară cu cele de anul trecut și numai 14% dintre companii au redus bugetul pentru prime de Crăciun în 2018.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: