SUA alocă 40 de milioane de dolari pentru modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii

Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii au alocat 40 de milioane de dolari pentru lucrări de îmbunătățire la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, cu scopul descurajării Rusiei, potrivit site-ului Defense News, citat de Mediafax.

Două avioane de tip F-22 Raptor au participat săptămâna trecută la exercițiul Dacian Eagle 2018, alături de Forțele Aeriene române

Conform Defence News, care citează un document al aviației americane, lucrările vor permite lansarea unui număr mai mare de avioane militare, repararea mai multor aeronave și ar spori rezervele de combustibil și armament disponibile, elemente considerate critice pentru activitățile curente ale forțelor aeriene române și americane, și foarte importante în cazul unui potențial conflict.

Fondurile sunt alocate din bugetul Departamentului Apărării pentru descurajarea Rusiei, program cunoscut drept Inițiativa de Descurajare Europeană (anterior Inițiativa de Reasigurare Europeană), arată Mediafax.

Mai mult, forțele aeriene ale SUA au construit un hangar la Baza 71 aeriană Campia Turzii care ar putea fi folosit pentru operarea de drone MQ-9 Reaper în scopul intensificării operațiunilor de recunoaștere și culegere de informații în estul Europei și Marea Neagră, relatează site-ul Defense News.

Reprezentanții Forțelor Aeriene din Statele Unite în Europa au refuzat, însă, să comenteze dacă există planuri concrete pentru operarea de drone MQ-9 la Câmpia Turzii în viitorul apropiat.

Săptămâna trecută, două avioane de luptă F-22 Raptor, invizibile pe radar, au participat la exercițiul Dacian Eagle 2018 la baza de la Câmpia Turzii.

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

X
X
X