Supraimpozitarea a dat roade la Cluj. Peste 400 de clădiri din zona centrală au fost refațadizate în ultimii doi ani

Nu mai puțin de 400 de clădiri din zona centrală au fost refațadizate în ultimii doi ani, de când Primăria a introdus supraimpozitarea.

În urma verificărilor făcute de municipalitate recent, peste 1.100 de clujeni, proprietari de apartamente în 117 clădiri neîngrijite au fost avertizați că vor fi impozitați cu 500%. Este vorba de clădiri foarte degradate.

„Proprietarii își pot reglementa situația în momentul în care își fac partea de refațadizare și ne notifică. Colegii mei de la Poliția Locală se duc și fac o nouă monitorizare și, în cazul în care punctajul stabilit prin lege este îndeplinit, sigur că le vom scoate de la supraimpozitare. Din cele 117 imobile, 40 au ieșit de pe aceste liste”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Consiliul Local a aprobat astăzi introducerea supraimpozitării pentru proprietarii a peste 20 de clădiri, dar și încetarea aplicării acestei măsuri în cazul persoanelor care dețin alte cinci imobile.

Angajații Primăriei și ai Poliției Locale au verificat în ultimii doi ani starea a 1.500 de clădiri din zona cnetrală și semi-centrală.

Ovidiu Cornea