FOTO | Primăria a speriat proprietarii de clădiri degradate din centrul Clujului. 319 imobile au fost reparate

Programul de supraimpozitare aplicat de Primăria Cluj-Napoca proprietarilor de clădiri degradate din centrul orașului dă rezultate: 319 imobile au fost refațadizate, iar la alte 42 lucrările sunt în desfășurare.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a anunțat că efectele pozitive ale programului sunt vizibile. Concret, după ce aproape 100 de proprietari au fost supraimpozitați cu 500% în ultimii doi ani, alte 319 imobile au fost reabilitate complet sau parțial, iar la alte 42 lucrările sunt în desfășurare.

„În urma activității desfășurate de către polițiștii locali în teren și a întâlnirilor cu proprietarii, începând din anul 2016 și până în prezent au fost evaluate 1561 de imobile, din care, au intrat la supraimpozitare 99. În cursul anului 2018, lucrătorii biroului Control Refațadizări Imobile din cadrul Poliției Locale au avut întâlniri cu proprietarii a 105 imobile, pentru acordarea de sprijin de specialitate în vederea demarării activității de refațadizare”, a scris viceprimarul pe pagina lui de Facebook.

El a anunțat că programul care prevede supraimpozitarea proprietarilor clădirilor degradate va continua și în anii următori.

Chiar astăzi, consilierii locali vor vota mai multe proiecte de hotărâre privind încetarea aplicării sancțiunilor pentru mai multe clădiri din centrul Clujului.

Sursa foto: Facebook/Dan Tarcea

Ne poți asculta și aici: