Târgul de Crăciun din Cluj, desemnat unul dintre cele mai frumoase din Europa, s-a închis oficial

Târgul de Crăciun care a animat mai bine de o lună centrul Clujului, s-a închis oficial, dar căsuțele la care se vând produse tradiționale vor fi deschise și în această seară, când în Piața Unirii are loc un spectacol de Revelion.

În acest an, evenimentul din Piața Unirii a fost inclus de către organizația European Best Destinations între cele mai frumoase zece târguri de Crăciun din Europa.

Câteva sute de mii de persoane au trecut pe la târg, iar spirudușii Moșului le-au împărțit copiilor peste 15 mii de cadouri. Nu a lipsit nici distracția pe patinoar sau tramvaiul lui Moș Crăciun, care a circulat prin oraș. Cei mai mulți dintre vizitatorii au fost încântați de ofertă. „Am fost de mai multe ori și mi-a plăcut pentru că am mâncat mult”, spune un copil. „Am venit din București, am auzit de el și ne-am gândit să dăm o fugă să vedem cum e. Drăguț”, spune un turist ajuns în oraș. „Noi abia am venit din străinătate. E foarte frumos bradul și cortul de luminițe”, susține o altă turistă.

La căsuțele din piață peste 80 de comercianți au pregătit pentru vizitatori produse tradiționale, dar și bunătăți de sezon. „A fost OK. Cel mai bine trece întotdeauna vinul fiert și apoi cafeau. Specialitățile noastre de cafea au fost foarte lăudate”, spune un comerciant. „Vin de la Mănăstireni cu produse făcute în casă, cârnați de casă, caltaboș, jumări, slănină bună, caș, brânză veche de oaie. Lumea a gustat, a cumpărat, a revenit și asta ne-a bucurat foarte mult”, povestește o comerciantă.

Și organizatorii au fost mulțumiți. „Târgul a fost organizat pe săptămâni. Am început cu o săptămână muzicală, am continuat cu o săptămână a copiilor, pentru că era Moș Nicolae, o săptămână culinară, una a cadourilor și încheiem acum cu o săptămână de joacă și fiml. Cinci săptămâni cu foarte multe lucruri frumoase. (…) Sunt mândru și de promovarea internațională care ne-a ieșit anul acesta, fiind desemnat unul dintre cele mai frumoase târguri din Europa”, spune organizatorul Târgului de Crăciun, Mihai Oprean.

Ediția 2018 a Târgului de Crăciun a început în 23 noiembrie în Piața Unirii, dar astăzi va lăsa locul Spectacolului de Revelion care va începe la ora 22.00.

Sursa foto: Facebook/Târgul de Crăciun Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: