Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

„Texte bune în locuri nebune“! Basmele, povestite în spații neconvenționale din Cluj-Napoca

Proiectul „Texte bune în locuri nebune“ aparține unui grup de artiști din oraș, care își dorește să fie alături de public și să le aducă acestora și basne.

Proiectul artiștilor clujeni a fost lansat acum trei ani și s-a desfășurat până acum în cafenele sau chiar în popota unei unități militare.

De această dată, evenimentul are loc în podul Muzeului de Istorie a Transilvaniei. Prima reprezentație va avea loc astăzi, de la ora 19.00.

În cadrul spectacolului, publicul va asculta povești consacrate, dar și unele mai puțin cunoscute, a declarat, la EBS Radio, actorul Ionuț Caras, unul dintre inițiatorii proiectului.

„În afară de poveștile cunoscute ale românilor sunt și foarte multe povești, basme, legende, istorisiri mai puțin cunoscute, dar care sunt foarte vii. Ele sunt culese direct de la vorbitori sau găsite prin tot felul de arhive. Am alăturat și niște basne. Mulți credeau că acesta este un cuvânt inventat. Nu este. Basnă înseamnă născocire, aiureală, poveste de necrezut”, a spus Ionuț Caras.

Al doilea spectacol este programat miercuri, 17 aprilie, de la ora 19.00, tot la Muzeul de Istorie a Transilvaniei.

Sursa foto: Facebook/Texte bune

X
X
X