Tibi Ușeriu s-a întors acasă: M-am repatriat miraculos cu toate degetele la purtător

Ultramaratonistul Tibi Ușeriu s-a întors acasă, după câteva zile petrecute în spital, din cauza degerăturilor suferite la picioare în timpul cursei Yukon Arctic Ultra.

„Prieteni, vă mulțumesc și vă sunt recunoscător pentru gândurile și mesajele voastre de încurajare. Citindu-le, am trecut ceva mai ușor peste aceste zile de frustrare și durere, mai puțin plăcute decât mi-aș fi dorit. M-am repatriat miraculos cu toate degetele la purtător și sper să rămână și pe mai departe la locul lor”, a scris Tibi Ușeriu pe pagina lui de Facebook.

El a precizat că a fost ajutat în timpul spitalizării de o familie de români stabilită în Yukon: „Nu pot să nu amintesc aici de vizita neașteptat de plăcută a unei familii de români din Whitehorse. M-au răsfățat la spital ca pe un copil, mi-au adus de toate și m-au ajutat cu bagajele până la aeroport. Atenția lor m-a emoționat, așa că vreau să mulțumesc public familiei Botca, pe care nu mă așteptam să-i găsesc stabiliți tocmai într-un ținut sălbatic cum e Yukon”.

Tibi Ușeriu le-a mulțumit celor au făcut donații pentru Via Transilvanica, proiectul pentru care el a decis să participe la cea mai grea cursă din Canada.

„Sunt acasă acum între ai mei de la Tășuleasa și lucrez la recuperare și reconfigurări ale traseului meu viitor. Aștept să mă întorc cât de curând la lucrurile pe care le iubesc și pe care va trebui să le iau din nou și din nou, de la capăt, până la capăt”, a mai spus Tibi Ușeriu.

Românul a fost internat la Whitehorse General Hospital, cu degerături la picioare. El a fost scos din concurs și dus cu elicopterul la spital, după ce a parcurs 100 dintre cei 700 de kilometri ai cursei Yukon Arctic Ultra.

Sursa foto: Facebook/Tibi Ușeriu

Ne poți asculta și aici: