Titanic II, replica celebrului transatlantic, va porni în prima călătorie pe mare în 2022

O replică modernizată a pachebotului Titanic, care s-a scufundat în 1912, va porni în prima sa călătorie pe mare în 2022.

Acesta va avea la bord 2.400 de pasageri și 900 de membri ai echipajului, potrivit publicației USA Today, citată de Mediafax. Totuși, Titanic II va fi dotat cu un număr suficient de bărci și veste de salvare și alte elemente moderne care să asigure integritatea oamenilor aflați la bord.

Pachebotul de lux va pleca din Dubai și, după o călătorie de două săptămâni, ar trebui să ajungă în Southampton, Marea Britanie. De acolo, va avea același traseu ca nava originală, care ar fi trebuit să ajungă la New York.

În 2015, compania Blue Star Line a suspendat lucrările la Titanic II din cauza unor neînțelegeri financiare și a anunțat că pachebotul va fi gata în 2016. Potrivit Bloomberg, replica Titanicului va costa 500 de milioane de dolari.

Transatlanticul Titanic s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în nordul Oceanului Atlantic, în timpul călătoriei sale inaugurale, de la Southampton la New York. Titanicul s-a scufundat în decurs de trei ore, făcând circa 1.500 de victime dintre cei aproximativ 2.200 de pasageri. Epava sa se află pe fundul oceanului, la o adâncime de 3.800 de metri.

Sursa foto: imdb.com

Ne poți asculta și aici: