Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Trupa The Cure va lansa primul album după 11 ani

Trupa britanică The Cure, care va concerta în București în luna iulie, va lansa un nou album de studio.

Informația a fost confirmată de solistul trupei, Robert Smith. Acesta a declarat, pentru o emisiune de radio din Africa de Sud, că el și colegii săi de trupă s-au bucurat să lucreze la noul album și că abia așteaptă ca fanii să audă noile piese.

Acesta va fi cel de al 14-lea album din cariera trupei și primul după o pauză de 11 ani, potrivit Mediafax, care citează contactmusic.com.

În peste 40 de ani de activitate muzicală, The Cure a avut în componență mai mult de 13 membri. Primul concert al trupei The Cure a strâns 1.500 de spectatori și a avut loc în 1978. Formația are la activ 13 albume de studio, cu vânzări de peste 27 de milioane de copii, mai mult de 40 de single-uri, multe materiale live, valoroase coloane sonore, fiind o sursă de inspirație pentru multe grupuri celebre.

La începutul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. În 1990, a primit un premiu Brit pentru videoclipul piesei „Lullaby”, iar, în 1991, a primit un alt trofeu Brit pentru cea mai bună trupă.

În 1992, formația a primit un MTV Video Music Award pentru piesa „Friday I’m In Love”, una dintre ce le mai îndrăgite de public.

Sursa foto: Facebook/The Cure

Te-ar mai putea interesa

X
X
X