Trupa The Cure va lansa primul album după 11 ani

Trupa britanică The Cure, care va concerta în București în luna iulie, va lansa un nou album de studio.

Informația a fost confirmată de solistul trupei, Robert Smith. Acesta a declarat, pentru o emisiune de radio din Africa de Sud, că el și colegii săi de trupă s-au bucurat să lucreze la noul album și că abia așteaptă ca fanii să audă noile piese.

Acesta va fi cel de al 14-lea album din cariera trupei și primul după o pauză de 11 ani, potrivit Mediafax, care citează contactmusic.com.

În peste 40 de ani de activitate muzicală, The Cure a avut în componență mai mult de 13 membri. Primul concert al trupei The Cure a strâns 1.500 de spectatori și a avut loc în 1978. Formația are la activ 13 albume de studio, cu vânzări de peste 27 de milioane de copii, mai mult de 40 de single-uri, multe materiale live, valoroase coloane sonore, fiind o sursă de inspirație pentru multe grupuri celebre.

La începutul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. În 1990, a primit un premiu Brit pentru videoclipul piesei „Lullaby”, iar, în 1991, a primit un alt trofeu Brit pentru cea mai bună trupă.

În 1992, formația a primit un MTV Video Music Award pentru piesa „Friday I’m In Love”, una dintre ce le mai îndrăgite de public.

Sursa foto: Facebook/The Cure

Ne poți asculta și aici: