Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

UBB, prima universitate din România membră a Reţelei pentru dezvoltare sustenabilă a ONU

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj este prima instituție de învățământ superior din țara noastră care a fost acceptată ca membru al Reţelei pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Reprezentanții UBB au declarat că prin acest statut, universitatea va putea să identifice noi oportunităţi de finanţare şi colaborare internaționale. Instituția va fi reprezentată în rețeaua ONU prin Centrul de cercetare pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Facultăţii de Geografie.

Centrul va avea, astfel, acces la platforma de comunicare online a rețelei, la date, proiecte și experți în domeniul dezvoltării sustenabile, fapt care va oferi UBB posibilitatea de a identifica oportunităţi de finanţare şi colaborare, precum şi de a-şi promova activităţile şi evenimentele din cadrul strategiei de dezvoltare sustenabilă.

„Această nouă afiliere este extrem de importantă nu doar din perspectiva prestigiului reţelei în care Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca face acum parte, ci şi din punctul de vedere al strategiei noastre instituţionale, reprezentând un pas important în două direcții de bază: recunoașterea internațională a rezultatelor în domeniul cercetării, în acest caz din zona dezvoltării sustenabile, precum și recunoașterea și continuarea proiectelor incluse în strategia <<UBB goes green>>”, spune prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB responsabil cu cercetarea, competitivitatea-excelența și publicațiile științifice.

La rândul său, acad. prof. dr. József Benedek, coordonatorul activităţii UBB în cadrul Reţelei Națiunilor Unite pentru dezvoltare sustenabilă, a precizat că „în perioada imediat următoare, reprezentanţii Centrului de cercetare pentru dezvoltare sustenabilă al UBB se vor concentra asupra stabilirii contactelor practice în cadrul Reţelei şi asupra identificării mecanismelor şi resurselor de colaborare în domeniul cercetării”.

Rețeaua pentru Dezvoltare Sustenabilă își desfășoară activitatea sub coordonarea Secretariatului General al ONU și are ca scop identificarea şi promovarea soluţiilor practice de dezvoltare sustenabilă şi implementarea Acordului de la Paris în domeniul schimbărilor climatice.

X
X
X