Un complex de agrement se va construi în Campingul Făget

Campingul din Făget va fi revitalizat. Acesta se va transforma într-o bază turistică și de agrement, cu un centru spa, piscine exterioare și terenuri sportive.

Investiția este una privată și se va întinde pe o suprafață de peste trei hectare. Realizarea noului complex de agrement este prevăzută în Planul Urbanistic Zonal, care va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local de astăzi.

Chiar dacă este vorba despre o investiție privată, revitalizarea campingului aduce un plus pentru oraș, spun autoritățile locale.

„Orice investiție care se face la nivelul municipiului, care aduce parcuri, bazine de înot, săli sau zone în care se poate petrece timpul liber este binevenită pentru că ia presiunea de pe investițiile publice. Mă bucur că această zonă se revitalizează, pentru că este una cu tradiție pentru clujeni, aici s-au dus zeci de ani ca să se simtă bine”, spune viceprimarul Dan Tarcea.

Potrivit planului urbanistic, construcțiile vor trebui să aibă maximum trei niveluri deasupra solului, respectiv o înălțime care să nu depășească 14,5 metri.

„Va fi un centru cu două săli de evenimente, o sală de conferințe, va fi un kidsland, o unitate de cazare cu un restaurant cu o terasă generoasă, dar și o piscină interioară și una exterioară”, a declarat pentru EBS Radio proprietara terenului, Lorena Ciurtin.

Resortul ar putea fi construit în doi ani și jumătate, după obținerea autorizației.

Potrivit PUZ, 60% din teren trebuie să rămână zonă verde. Astfel, din cei peste 33.000 de metri pătrați, cât are terenul, se va construi pe 8.000 de metri pătrați.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Google

Ne poți asculta și aici: