Un olandez a cerut în instanță să i se reducă oficial vârsta cu 20 de ani. Bărbatul se simte discriminat în amor

Un olandez de 69 de ani a solicitat în instanță să i se reducă cu 20 de ani vârsta din cartea de identitate pe motiv că se consideră „discriminat” în amor și profesional.

Cererea a fost formulată de Emile Ratelband și a fost depusă la o instanță din Arnhem, sud-estul Olandei.

Bărbatul dorește ca, în documentele sale oficiale, data nașterii să fie modificată din 11 martie 1949 în 11 martie 1969. „Mă simt tânăr și vreau ca acest lucru să fie recunoscut legal, pentru că mă simt abuzat, lezat și discriminat din cauza vârstei”, a declarat acesta, de profesie consilier specializat în dezvoltare personală, potrivit Mediafax, care citează Le Figaro.

În timpul unei audieri care a avut loc la tribunal, Ratelband a spus că își consideră solicitarea legitimă. „În prezent, ne putem alege slujba, genul, orientarea politică și sexuală. Avem chiar și dreptul de a ne schimba numele. De ce nu avem dreptul de a ne schimba vârsta?”, a întrebat acesta.

De altfel, acesta s-a plâns și de faptul că nu primește niciun mesaj atunci când își publică vârsta reală pe site-ul dedicat întâlnirilor amoroase Tinder.

Potrivit medicului său, vârsta biologică a bărbatului este cuprinsă între 40 și 45 de ani, a precizat sexagenarul.

Avocatul lui Ratelband, Jan-Hein Kuijpers, este de părere că acest caz este „insolit, nu există jurisprudență”. „Șansele de succes sunt infime, dar estimăm că legislația trebuie să evolueze”, a mai spus avocatul.

O decizie în acest caz va fi luată în maximum o lună.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: