Un pacient diagnosticat cu coronavirus a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj

UPDATE: Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a confirmat rezultatul pozitiv pentru coronavirus în cazul bărbatului de 45 de ani venit din Maramureș. Infecția a fost confirmată anterior de un laborator din Timișoara.

Reprezentanții Prefecturii Cluj au anunțat că în cazul celuilalt pacient internat, de asemenea, la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș, rezultatul este negativ.

Un bărbat de 45 de ani din județul Maramureș, diagnosticat cu noul virus Covid-19, a fost internat astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Este primul astfel de caz care este tratat la Cluj-Napoca. Pentru o altă persoană internată la Cluj cu simptome ușoare, se așteaptă rezultatul testelor. Anterior, pentru 14 persoane din evidențele spitalului, probele trimise la Institutul Matei Balș din București au infirmat existența virusului.

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj dispune de acum de 100 de kituri pentru determinarea noului virus și a amenajat o secție clinică specială pentru persoanele care provin din zone de risc și prezintă simptome.

Acestea sunt consultate, testate și internate, dacă este nevoie.

„Orice persoană care se întoarce din zonele cu risc și prezintă simptomatologie ușoară de tip durere de gât, febră, dificiultăți în respirație cu creșterea frecvenței respirației, deja intră în suspiciune și necesită investigare în Spitalul de Boli Infecțioase. Procedura de tesare o efectuăm doar în spital și presupune un exudat nazofaringian și ulterior prelucrarea probei în laborator. În acest moment avem o capacitate de tesatre a 100 de pacienți si urmează să mai primim kituri”, a spus directorul medical al unității medicale, Violeta Briciu.

Peste 520 de persoane din județul Cluj, care au revenit în țară din zone de risc din Italia, se află acum în autoizolare, fiind însă asimptomatice.

De asemenea, în județ au fost amenajate 190 de locuri de carantină în șase unități spitalicești și se află în curs de identificare alte 100.

Trei cazuri de infecție cu Covid-19 au fost confirmate la nivel național. Este vorba de bărbatul din Maramureș, internat la Cluj-Napoca, un bărbat din Gorj, care este internat la Institutul „Matei Balș” din București și de o femeie din Timișoara.

Ovidiu Cornea

 

Foto: Arhivă

Ne poți asculta și aici: