Un singur tronson nou de autostradă ar putea fi deschis circulației în acest an

Doar tronsonul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, cu o lungime de peste 21 de kilometri, are șanse reale să fie terminat în acest an.

Porțiunea respectivă urma să fie inaugurată odată cu deschiderea lotului 4, cu o lungime de 22 de kilometri, care a avut loc în luna august. Lucrările, deși executate, nu au putut fi, însă, recepționate.

Nici pe autostrada Sebeș-Turda, dar nici pe autostrada Transilvania, tronsoanele programate pentru deschidere în 2019 nu vor putea fi inaugurate până la finalul anului.

„Ar fi fost posibil să fie gata aproximativ 8 kilometri pe lotul I din A10 Sebeș-Turda, o deschidere parțială a lotului, între localitățile Sebeș și Alba-Iulia Sud. Se ocolea Lancrămul și se ocolea și zona din Alba Iulia Sud, care este foarte, foarte aglomerată. Și ar mai fi fost posibil să se deschidă încă un lot de 18 km pe A3, între Iernut și Chețani. Constructorul chiar și-a dat silința, dar șansele au fost de la bun început mici pentru o inaugurare în acest an. Cel mai probabil, acesată porțiune va fi deschisă la începutul primăverii anului viitor”, a declarat pentru EBS Radio președintele Asociației Pro Infrastructură, Ionuț Ciurea.

Chiar dacă lucrările pe segmentul de 5 kilometri de la granița României cu Ungaria au avansat considerabil, și acesta ar putea fi gata cel mai devreme în primăvara anului viitor, consideră reprezentanții Pro Infrastructură.

Reprezentanții CNAIR au precizat pentru EBS Radio că anunțarea unui grafic de lucrări în acest moment depinde exclusiv de raportările pe care le fac constructorii și au evitat să ofere termene de finalizare pentru sectoarele de autostradă aflate în lucru.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

 

Te-ar mai putea interesa

X
X
X