Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean a fost reabilitată

A fost finalizată modernizarea Unității de Primiri Urgențe de pe strada Clinicilor.

Lucrările de reabilitare a unității din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, care primește zilnic peste 120 de pacienți, au început încă de acum doi ani, cu înlocuirea instalațiilor electrice, a sistemului de ventilație, dar și refacerea pereților.

O parte consistentă a investițiilor a mers și în mobilier și în îmbunătățirea condițiilor de tratament și cazare.

„Intrăm foarte mult pe condițiile hoteliere pe care le oferim pacienților. Vor fi paturi dotate cu telecomandă și tărgi speciale, nou echipate, pentru cei aflați în staționare la noi. Vom avea și scaune speciale, niște fotolii de uz medical, care au posibilitatea să se transforme într-un mic pat, dacă este nevoie. În ceea ce sălii de așteptare, aici este o mică problemă care ține de structură. Pentru că oricât am vrea să o mărim nu putem pentru că am bloca atunci accesul autosanitarelor”, a declarat pentru EBS Radio șeful UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Raluca Tat.

O parte din dotări au sosit deja, iar restul vor deveni funcționale până în iunie. Peste 30 de persoane pot fi tratate, respectiv spitalizate simultan, pe termen scurt, în cadrul UPU 1.

Accesul pacienților se face pe ambele intrări, după ce acesta a fost restricționat, pentru o anumită perioadă de timp, din cursul lunii ianuarie.

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: