Zeci de clujeni cu boli de sezon ajung zilnic la UPU

Sezonul virozelor se resimte și la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj. Numărul pacienților cu astfel de afecțiuni ajunge în unele zile la 10-20.

„De câteva zile, mai ales de când este mai frig, avem foarte mulți pacienți cu viroze respiratorii, cu afecțiuni traheo-bronșice, chiar mult mai mulți pacienți de genul ăsta decât am avut până acum. În momentul în care vezi că îți crește temperatura în mod constant, în momentul în care ai probleme respiratorii, ai dureri musculare, ai dureri articulare, ai dureri de cap, este bine să fii văzut. Automedicația sau tratamentul urmat după indicații primite de la prieteni, cunoștințe sau de pe Google, nu sunt recomandate”, a declarat medicul-șef al UPU Cluj, Cristian Ursu.

El susține că unele afecțiuni ar putea fi tratate la cabinetele medicilor de familie ori la ambulatoriile de specialitate.

Și numărul persoanelor consultate la Spitalul de Boli Infecioase a crescut la Cluj. Începând din luna decembrie, peste 30 de pacienți sunt consultați zilnic aici pentru afecțiuni respiratorii.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: