Universitatea Babeș-Bolyai a intrat în liga universităților internaționale de excelență

UBB a primit statutul de instituție de patru stele în urma unei evaluări de specialitate. Cercetarea, inovarea și integrarea absolvenților pe piața muncii se numără printre punctele forte ale universității clujene.

UBB a primit oficial statutul de universitate de patru stele în cadrul evaluării QS Star.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a primit oficial statutul de universitate de patru stele în cadrul evaluării QS Star, fapt care corespunde statutului de universitate internațională de excelență.

Principalele criterii luate în considerare în cadrul auditului academic au fost predarea, cercetarea, inovarea și integrarea absolvenților pe piața muncii. Cel mai prestigios statut este cel de universitate de elită la nivel internațional.

„Așadar, întâmpinăm Centenarul universității românești cu fruntea sus, menținând tradiția academică de excelență a UBB, cunoscându-ne acum, în mod obiectiv, punctele tari (care trebuie păstrate și dezvoltate), punctele pe care trebuie să le dezvoltăm, pericolele pe care trebuie să le evităm, precum și oportunitățile (care trebuie utilizate)”, a declarat Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB.

Universitatea clujeană ocupă o poziție onorabilă și în clasamentul celor mai bune instituții de învățământ superior din lume, situându-se în intervalul 601-700 în ierarhia Top Shanghai.

X
X
X