VIDEO | Clinica de Neurochirurgie din Cluj va funcționa într-un nou sediu. Investiția este de 45 de milioane de euro

Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență din Cluj își va desfășura activitatea într-o nouă clădire.

Aceasta ar urma să funcționeze în imobilul de pe strada Pasteur nr. 3-5, unde se află în prezent Compartimentul de Medicina Muncii.

Această clădire va fi reabilitată, în cadrul unui proiect care se ridică la 45 de milioane de euro.

În același imobil va funcționa și Centrul de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie. Licitația a fost lansată deja, iar ofertele se pot depune până în 1 noiembrie.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, care are clinica în subordine, din suma totală de 45 de milioane de lei, aproximativ 30 milioane de euro vor acoperi serviiciile de proiectare și execuția lucrărilor de construcții, iar restul de 15 milioane de euro vor fi investiți în dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație.

Licitația pentru proiectarea și execuția investiției în care își vor desfășura activitatea Secția Clinică Neurochirurgie și Centrul de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie a fost publicată (anunț publicat în SEAP: CN1015588/ 02.10.2019 și anunț publicat în JOUE: 2019/S 189-458686 din 01.10.2019). Data limită pentru depunerea ofertelor este de 01.11.2019 (ora 15). Valoarea totală a investiției se ridică la 45 milioane de euro, din care aproximativ 30 milioane de euro vor acoperi serviiciile de proiectare, execuția lucrărilor de construcții și dotare (doar pentru acele utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj), iar 15 milioane de euro se vor investi în dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație. Proiectul implică atât renovarea și recompartimentarea clădirii de 3810 mp, în care, la momentul actual, funcționează Compartimentul Clinic Medicina Muncii (str. Pasteur, nr. 3-5), cât și construirea unui pavilion nou, cu o suprafață de 4263 mp, conectat clădirii existente.Dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație – CT, RMN, neuroangiograf, sisteme de neuronavigație, sală de operații hibrid – va face obiectul unei proceduri de atribuire distincte. Astfel, Secția Clinică Neurochirurgie, în care, anual, au loc peste 2300 de interveții chirurgicale, va putea asigura soluționarea terapeutică adecvată a patologiei cerebro-vasculare, principala cauză de mortalitate și morbiditate cu handicap neurologic major în populația generală.

Publicată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pe Joi, 3 octombrie 2019

Proiectul implică atât renovarea și recompartimentarea clădirii actuale, dar și construirea unui pavilion nou, cu o suprafață de 4.263 de metri pătrați, care va fi conectat clădirii existente.

Dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație, respectiv Computer Tomograf, RMN, neuroangiograf, sisteme de neuronavigație și sală de operații hibrid, va face obiectul unei alte licitații

Astfel, Secția Clinică Neurochirurgie, în care, anual, au loc peste 2.300 de interveții chirurgicale, va putea asigura soluționarea terapeutică adecvată a patologiei cerebro-vasculare, principala cauză de mortalitate și morbiditate cu handicap neurologic major.

Ne poți asculta și aici: