Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

VIDEO | Doi pui de urs au fost filmați în timp ce se jucau în pădure

Doi ursuleți cu mult chef de joacă au fost filmați într-o pădure din Parcul Național Defileul Jiului.

Filmarea a apărut pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Specialiștii au explicat că urșii au habitatul în pădurile întinse și liniștite de munte și cele dese din zonele deluroase, având un teritoriu larg care include zone dense, unde își amenajează vizuina sau culcușul de iernat, acolo unde se retrage în timpul somnului de iarnă.

„În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel oflactiv. Sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte”, arată specialiștii Romsilva.

Doi urși se joacă într-o pădure din Parcul Național Defileul Jiului din cadrul Romsilva

Doi ursuleți cu mult chef de joacă au fost filmați într-o pădure din Parcul National Defileul Jiului de colegii noștri Tiberiu Feczko și Dan Roșca, aflați într-o acțiune de monitorizare a faunei din parc.Urșii au habitatul în pădurile întinse și liniștite de munte și cele dese din zonele deluroase, având un teritoriu larg care include zone dense, unde își amenajează vizuina sau culcușul de iernat, unde se retrage în timpul somnului de iarnă. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel oflactiv. Sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Ursoaicele pot avea, de regulă, până la 3 pui, care îi îngrijesc până la vârsta de doi ani. În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Parcul Național Defileul Jiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor #Hunedoara și #Gorj. Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă.Credit video: Tibi Feczko, Parcul Național Defileul Jiului *****Two brown bear cubs playing into a forest of Defileul Jiului National Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #DefileulJiului #România

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 17 ianuarie 2019

Ursoaicele pot avea, de regulă, până la 3 pui, pe care îi îngrijesc până la vârsta de doi ani.

În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, aceste animale trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Parcul Național Defileul Jiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor, are o suprafață de peste 11.000 de hectare și este situat între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor Hunedoara și Gorj.

Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă.

Filmările au fost făcute de Tiberiu Feczko, angajat al Romsilva, care se afla într-o acțiune de monitorizare a faunei din parc.

X
X
X