Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

VIDEO INEDIT | Râs ieșit la vânătoare, filmat în Munții Apuseni

Imagini rare cu un râs ieșit să caute hrană au fost suprinse de camerele de monitorizare în Munții Apuseni.

Imaginile cu animalul filmat în mijlocul unei păduri au fost postate pe pagina de Facebook a Parcului Natural Apuseni.

Lynx lynx

#Rasul este un mamifer de talie mijlocie, bine proportionat, indesat, cu picioarele din spate puternice adaptate pentru salturi. Masculii au lungimi cuprinse intre 104-174cm, coada atingand 12-24cm, femelele fiind in medie cu cca. 20cm mai scurte. Inaltimea la umar este de 45-86cm si greutatea medie între 11-30 kg. Este un pradator de padure avand preferinte pentru zonele cu arbori batrani, bine impadurite.Datorita abundentei de hrana ei își micsoreaza domeniul lor de utilizare in timpul verii și îl extind pe timp de iarnă.#promovămviațasălbaticădinRomania #PNApuseni 🌲🌳

Publicată de Parcul Natural Apuseni pe Miercuri, 13 februarie 2019

„Râsul este un mamifer de talie mijlocie, bine proporționat, îndesat, cu picioarele din spate puternice, adaptate pentru salturi. Masculii au lungimi cuprinse între 104 și 174 de centimetri, coada atingând 12 până la 24 de centimetri, femelele fiind în medie cu cca. 20 de centimetri mai scurte. Înalțimea la umăr este de 45 – 86 de centimetri și greutatea medie între 11 și 30 de kilograme”, au arătat specialiștii, care spun că râsul este un prădător de pădure, care are preferințe pentru zonele cu arbori bătrâni, bine împădurite.

Parcul Natural Apuseni are o suprafaţă totală de 75.784 de hectare și se află pe teritoriile administrative ale județelor Alba, Cluj și Bihor, în partea central-estică a Munților Apuseni.

Este o zonă protejată, înconjurată de Masivul Vlădeasa la Nord, Munții Pădurea Craiului la Nord-Vest, Munții Bihorului la Sud, Munții Gilău la Est și Munții Codru-Moma la Sud-Vest.

Sursa video: Facebook/Parcul Apuseni

X
X
X