Emil Boc, după prestația din Cehia: „În tinereţe băteam la tobe pentru U Cluj”

Primarului oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, a stat alături de galeria României pe toată durata jocurilor din partida de Fed Cup cu Cehia. Edilul a recunoscut că în tinerețe făcea parte din galeria Universității.

„Nu sunt cântăreţ, nu mă pricep la muzică. Mergeam în tinereţe cu fanii <U> Clujul la meciuri, mai băteam la tobe, dar de atunci nu am mai făcut-o. Dar uite că aşa ceva nu se uită. Am fost de câteva ori responsabil cu tobele la vremea aceea. Toba a fost luată din Sala Polivalentă din Cluj, e dotată cu aşa ceva şi cu alte obiecte care pot întreţine ritmul la meciuri. A fost ceva foarte frumos. Am fost 60 de oameni din Cluj, câteva sute de români din alte ţări şi am făcut să pară că am jucat în România. Am transpirat câteva câmăşi, cred că m-am schimbat de câteva ori în cele opt ore petrecute acolo. Nu am ştiut cum a trecut timpul, eram toţi conectaţi la meci. Niciodată pe parcursul meciului nu am ţinut cont că suntem în avantaj sau că suntem conduşi”, a declarat Boc pentru ProSport, citat de Mediafax.

Primarul Clujului a rămas impresionat şi de modul în care cehii i-au întâmpinat: „Eu mă uit cu admiraţie la modul în care ne-au tratat cehii. Au fost civilizaţi. Să joci cu campioana mondială în deplasare şi să şi câştigi e ceva fantastic. Simona nu le-a dat şanse Pliskovei şi Siniakovei, dar să câştigi la dublu în faţa uneia dintre cele mai puternice echipe din lume e incredibil. Asta înseamnă că fetele noastre au suflet pentru România. Au venit, au jucat una pentru toate şi toate pentru una şi au câştigat. Monica Niculescu i-a zis Simonei să intre, iar Simona i-a transmis că are încredere în ea şi trebuie să joace la dublu cu Begu. E o atmosferă de echipă incredibilă. Ana Bogdan şi Buzărnescu încurajau echipa de pe bancă, ne-au ajutat şi pe noi. Ne-au dat apă, ne-au ajutat cu leucoplast pentru băţul de la tobă”, a încheiat Emil Boc.

România este pentru a doua oară în istorie în semifinalele FedCup, după ediţia din 1973. Echipa de Fed Cup a României va lupta în semifinale cu Franța, după ce a trecut de Cehia, scor 3-2.

 

Ne poți asculta și aici: