VIDEO | Un cârd de ciute a fost surprins de camerele de luat vederi în Defileul Jiului

Imagini inedite surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Național Defileul Jiului. Mai multe ciute au fost filmate în timp ce se hrăneau.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor. Specialiștii Romsilva au precizat că Parcul Național Defileul Jiului asigură faunei bogate toate condițiile de adăpost, hrană și liniște.

„Ciuta, femela cerbului, este un animal erbivor, având habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână”, spun specialiștii.

Parcul Național Defileul Jiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor Hunedoara și Gorj.

Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă.

Imaginile au fost surprinse de Dan Roșca, Parcul Național Defileul Jiului

Sursa video: Romsilva

Ne poți asculta și aici: