Vladimir Putin, vizat de un complot terorist în timpul unei vizite oficiale în Serbia

Președintele rus, Vladimir Putin, a fost vizat de un complot terorist în timpul unei vizite oficiale pe care acesta o efectuează în Serbia care a fost dejucat de autoritățile de la Belgrad.

Potrivit The Sun, preluat de Mediafax, autorul atacului este un bărbat pe nume Armin Alibasic, în vârstă de 21 de ani, care este acuzat că ar face parte din rețeaua teroristă Stat Islamic.

Suspectul a fost arestat în orașul sârb Novi Pazar, potrivit informațiilor apărute în presa din Serbia.

Bărbatul avea asupra lui o geantă cu arme și explozibil, conform mai multor informații ale presei de la Belgrad și Moscova. O sursă din cadrul agenției sârbe de securitate, BIA, a declarat că „acesta a pus la cale un atac terorist în timpul vizitei liderului rus”.

Apartamentul suspectului a fost percheziționat de poliție și serviciile de securitate. Aceștia au găsit „un arsenal de arme și toate materialele necesare pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv și mai multe simboluri ISIS”.

Există suspiciuni că acesta nu a acționat singur.

Președintele rus Vladimir Putin se întâlnește astăzi cu omologul său sârb. Cei doi lideri vor semna o serie de acorduri și memorandumuri, a informat publicația Balkan Insight.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că vizita sa din Serbia se va concentra pe cooperarea militară și pe îmbunătățirea apărării Serbiei.

Sursa foto: kremlin.ru

Ne poți asculta și aici: