Interviurile EBS | Tudor Ogner, președintele Federației Tinerilor din Cluj: Dacă vrem ca tinerii să stea în România, serviciile oferite de instituții trebuie digitalizate

Președintele Federației Tinerilor din Cluj, Tudor Ogner, crede că pentru menținerea tinerilor în țară e nevoie de creșterea calității vieții, care include, pe lângă locuire, joburi și respectul autorităților pentru cetățeni.

„Tinerii au nevoie de o creștere a calității vieții. Și asta include de la joburi, să aibă ce lucra, de la locuințe, să aibă unde locui, și apoi activități culturale, artistice, pentru zona de timp liber, dar și de un respect al autorității față de el. Și când vorbim de tânăr vorbim clar de lucruri digitale, să fie ușor accesibile, youth friendly, să nu trebuiască să depui o cerere de mână. Tineri egal digital, tineri egal internet, tineri egal e-guvernare. Dacă vrem ca tinerii să stea în România sau în orașele din România trebuie să răspundem acestor nevoi: să fie la un click distanță, la un buton pe telefon”, a spus Tudor Ogner, în interviul acordat lui Ovidiu Cornea.

„Pentru mine și generația mai tânără este greu de înțeles de ce anumite procese care se pot întâmpla pe internet, digital, și există modele în Europa, la noi în țară nu se întâmplă. De exemplu, ANAF, unde un tânăr antreprenor se lovește de birocrație. Nu putem să înțelegem de ce în 2019 încă mai trebuie depuse declarații semnate sau cererile trebuie semnate sau de ce la anumite instituții publice ca să obții anumite lucruri trebuie să depui niște cereri în scris când cu siguranță se poate folosi noua tehnologie, se pot folosi aplicații”, a spus Tudor Ogner.

Președintele Federației Tinerilor din Cluj a mai vorbit și despre migrația internă, dar și externă a tinerilor și despre problema locuirii din Cluj. „Chiria în Cluj este similară cu cea din orice oraș din vest, doar că veniturile diferă. Sunt anumite categorii care își permit să plătească, dar nu toate. Și acolo trebuie să ne uităm, ne dorim să avem tineri în oraș, ne dorim să avem toate tipurile de tineri în oraș”, a mai spus Tudor Ogner.

Ascultă aici interviul integral difuzat la EBS Radio:

Ne poți asculta și aici: