Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Zöldebb, ,,természetesebb” lesz Kolozsvár

Kolozsvár zöldterülete 130 hektárral fog nőni a következő években, a hatóságok ígéretet tesznek. Kolozsvár Városháza 80 millió eurót fektet be a város zöldterületeinek bővítésébe és elrendezésébe az elkövetkező években. Ez több mint 130 hektárral növelné a város zöld területét, a hatóságok szerint.

Ebben az évben kezdődő legfontosabb projektek közé tartozik a Fellegvár és az úgynevezett La Terenuri területek, az Armătura Park, a Szamos folyó menti felújítási projekt és a vasúti parkok újraélesztése. Az egyik legnagyobb beruházás, közel 5 millió euró, nagy része európai úniós támogatás: az Ifjúsági Park, a Munka sugárút (Bulevardul Muncii) végén.

,, Itt szeretnénk újjáéleszteni és korszerűsíteni a területet, hogy a város lakosai számára több erdő, park és rekreációs központ létesüljön. 21,3 hektár földterületről beszélünk, és a munkálatok becsült időtartama 24 hónap” – mondta Dan Tarcea alpolgármester.

A hatóságok szerint Kolozsváron az átlagos zöldterület egy főre több mint 23 négyzetméter, ami 3 százalékkal kevesebb, mint az európai átlag, amely 26 négyzetméter.

Ovidiu Cornea

A felvétel forrása: Facebook/Primăria Cluj-Napoca