Știrile zilei de 5 ianuarie la EBS Radio: Stare de alertă epidemică în România | Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență a fost dotat cu aparatură modernă

Știrile zilei de 5 ianuarie la EBS Radio: este stare de alertă epidemică în România după ce numărul infecțiilor respiratorii a crescut semnificativ în ultimele săptămâni, proiectul european privind dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență a fost finalizat cu succes și clujenii se pot debarasa gratuit de brazii de Crăciun.

 

Este stare de alertă epidemică în România, anunță autoritățile, după ce numărul infecțiilor respiratorii a crescut semnificativ în ultimele săptămâni. Nu există deocamdată restricții, însă au fost emise recomandări – între care evitarea spațiilor aglomerate, purtarea măștii de protecție, o igienă corespunzătoare, consultarea specialiștilor la apariția simptomelor, dar și continuarea vaccinării. Școala va începe în condiții normale, cu mențiunea că va exista un triaj zilnic în unitățile de învățământ. În spitale, însă, va fi limitat accesul aparținătorilor sau chiar restricționat în acele secții cu risc.

Proiectul european privind dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență a fost finalizat cu succes, anunță Consiliul Județean. Ambulatoriul integrat al unității medicale, precum și laboratoarele care îl deservesc, au fost dotate cu nu mai puțin de 242 de echipamente medicale de ultimă generație. Scopul investiției a fost acela de a asigura, prin intermediul dotărilor ultraperformante, creșterea calității actului medical și de a facilita atât diagnosticarea precisă și rapidă, cât și stabilirea tratamentului adecvat. Valoarea totală a proiectului european derulat de forul administrativ județean a fost de peste 15 milioane de lei.

Clujenii se pot debarasa gratuit de brazii de Crăciun, la punctele gospodărești, până pe 15 ianuarie, anunță autoritățile. După această dată brazii vor putea fi duși la Centrele de colectare selectivă a deșeurilor din cartierele Mănăștur și Mărăști. O altă modalitate prin care cetățenii se pot debarasa de pomii de Crăciun este printr-o solicitare adresată firmelor de salubritate, pentru preluarea brazilor de la domiciliu, contra-cost.

 

Ne poți asculta și aici: