A început frenezia Electric Castle   

Festivalul de muzică “Electric Castle”  se desfăşoară între 19 şi 23 iulie la Bonţida, iar organizatorii promit participanţilor o experienţă de neuitat. Printre trupele care vor concerta se numără The Chemical Brothers, George Ezra, Morcheeba, Subcarpaţi, Viţa de Vie Simfonic, Coma, Implant pentru Refuz şi Şatra B.E.N.Z. Prefectura Cluj a anunţat că, pe parcursul celor cinci zile de distracţie, vor acţiona forţe impresionante de jandarmi, poliţişti, pompieri, specialişti în situaţii de urgenţă, dar şi personal medical.

 

Muzică bună şi distracţie non-stop timp de cinci zile la Bonţida, pe domeniul Banffy, sub umbrela Festivalului “Electric Castle 2023”, ajuns la cea de-a noua ediţie.

În cadrul manifestării cultural-artistice se va desfăşura şi o serie de “EC Talks”, printre cei invitaţi la discuţii numărându-se jurnalişti (echipa “România, te iubesc!”), artişti (Irvine Welsh, Dora Gaitanovici), actori (Maia Morgenstern), scriitori (Alex Tocilescu) şi specialişti în comunicare.

Copiii vor avea o zonă doar a lor pentru jocuri, ateliere şi muzică, iar la “food court” participanţii îşi vor reîncărca bateriile.

Pe cele 12 scene vor urca numeroşi artişti, iar cap de afiş vor fi Macklemore, The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, Pendulum, Jamie XX, Peggy Gou, Tash Sultana, Rezz, Sigur Ros, Yung Lean, Morcheeba, Nothing But Thieves, Viţa de Vie Simfonic, Coma, Subcarpaţi, Smiley, Implant Pentru Refuz, Macanache, Şatra B.E.N.Z, Specii, DJ Yoda, OCS şi Kumm.

La festival sunt aşteptaţi aproximativ 200.000 de spectatori, astfel că instituţiile statului sunt în alertă şi vor acţiona pentru asigurarea ordinii și siguranței publice pe timpul evenimentului cultural-artistic.

Astfel, peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, vor acționa zilnic în scop preventiv și descurajator, cu câini de serviciu și mijloace tehnice din dotare. “În acest context, reamintim faptul că este interzisă prezența la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substanțe interzise de legislația în vigoare ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestuia. Descurajarea și combaterea consumului/ deținerii/ traficului de substanțe interzise rămâne un obiectiv principal, au transmis, într-un comunicat, reprezentanţii Prefecturii Cluj.

De asemenea, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, acțiuni speciale, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, prevenire și celelalte structuri de suport vor patrula atât în perimetrul interior, cât și în perimetrul exterior, cu accent special în zonele aglomerate.

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj vor intensifica activitățile de control, în special pe relațiile feroviare care converg înspre localitatea Bonțida.

Pentru a evita aglomerația sau posibilele ambuteiaje, participanţii sunt sfătuiţi să utilizeze mijloacele de transport în comun, inclusiv cursele speciale puse la dispoziție de organizatori.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj a dispus măsurile necesare astfel încât ediția de anul acesta a Electric Castle să se desfășoare în condiții de siguranță.

Peste 80 de pompieri, 13 medici SMURD și peste 10 de paramedici voluntari vor asigura zilnic necesitățile operative în perimetrul alocat festivalului. La Bonțida vor fi dislocate în fiecare zi două autospeciale de stins incendii, 6 ambulanțe SMURD, precum și două autospeciale pentru transport personal și victime multiple. În incinta festivalului să fie amplasate patru puncte medicale avansate, dintre care trei deservite de către personal ISU si UPU-SMURD, iar unul deservit de personajul Serviciului de Ambulanță Județean. Coordonarea acțiunilor va fi realizată, prin intermediul unui punct de comandă mobil, se mai arată în comunicatul Prefecturii Cluj.

Şi specialiștii din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) vor fi prezenți pe toată durata evenimentului în vederea diseminării informațiilor pentru protejarea tinerilor de situațiile nedorite din sfera traficului de persoane.

Situaţiile de urgenţă, neregulile sau orice activităţi suspecte pot fi reclamate la numărul unic de urgenţă 112.

Regulamentul festivalului poate fi consultat aici:

https://electriccastle.ro/assets/docs/EC9RulesRegulations_ro.pdf.

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: