Tot mai mulţi artişti îi cer lui Donald Trump să nu le mai folosească muzica şi videoclipurile la mitingurile sale electorale. Ultimii care a reacţionat sunt membrii trupei ABBA, a anunţat ieri casa de discuri a formaţiei. Însă lista celor care au reclamat folosirea muzicii lor fără permisiune este mult mai lungă, printre numele celebre se numără Celine Dion, Beyoncé, Foo Fighters, Johnny Marr, Adele, Aerosmith, R.E.M. și Guns N’ Roses.
“Împreună cu membrii ABBA, am descoperit că au fost publicate videoclipuri în care muzica ABBA a fost folosită la evenimente Trump şi, prin urmare, am solicitat ca o astfel de utilizare să fie imediat eliminată”, a declarat Universal Music, casa de discuri a trupei, citat de Reuters. Aceasta a precizat că nu a fost acordată nicio permisiune sau licenţă campaniei Trump.
Membrii trupei nu doresc să comenteze mai mult, a mai transmis casa de discuri, potrivit aceleiaşi surse, iar echipa de campanie a lui Trump încă nu a răspuns solicitării de a comenta situaţia.
Hiturile ABBA, inclusiv „The Winner Takes It All”, „Money, Money, Money” şi „Dancing Queen”, însoţite şi de videoclipuri, au fost difuzate la un miting organizat de Trump la un miting electoral desfăşurat la finalul lunii iulie în Minnesota.
Trupa ABBA nu este prima care reacţionează, mai mulţi artişti s-au opus ca muzica lor să fie cântată la evenimentele Trump: Celine Dion şi casa ei de discuri a formulat o plângere similară în urma utilizării fără autorizaţie a piesei “My Heart Will Go On”.
De asemenea, familia regretatului cântăreț de soul Isaac Hayes i-a cerut anterior lui Trump să nu mai cânte piesele lor. “Familia lui Hayes a intentat chiar un proces împotriva lui Trump”, notează Politico.
Anterior, în campaniile electorale precedente, Beyoncé, Foo Fighters, Johnny Marr, Adele, Aerosmith, R.E.M. și Guns N’ Roses au reclamat folosirea muzicii lor fără permisiune.
Ilona Farkas